Foråret 2018 udkommer Opfindsomhed i en krisetid. Husmødre, herresteg og hakkejern under besættelsen. (Gyldendal)

 

Rationering og dyrtid fik danskernes opfindsomhed i kog, da landet blev besat. Bogen fortæller historien om kødløs tirsdag og genbrugsbrød, og beskriver hvordan husmødrene gik i gang med at hakke, luge, slagte, salte, sylte, henkoge og strække alverdens retter, så maden kunne nå rundt til alle. Rundt om husmødrene stod kogebogsskribenter og ernæringseksperter klar med gode råd om, hvordan danskerne fik mest ud af maden i en krisetid, og mange af rådene er genkendelige og anvendelige i dag: Spis mindre kød, spis mere grønt og undgå spild af mad.

jo-forside-e1456326180646

Jo -Carlsbergkvinden der gik sine egne veje. Udkom 2016 (Gyldendal) En medrivende fortælling om Jo Jacobsen, der forlod det strudlende overklasseliv på Carlsberg for at blive forfatter, seksualreformator og psykoanalytiker. En kvinde, der gik sine helt egne veje i samtidens Danmark og Europa, og endte med at betale en høj pris for et liv uden kompromisser.

Ærter og bønner. Genopdagelse af 28 gamle danske sorter. Udgivet af Foreningen Frøsamlerne. Jeg har været redaktør på bogen, og har blandt andet skrevet et kulturhistorisk afsnit om de gamle danske bælgfrugter. Bogen udkom juni 2015.

Tjenestepigerne – 100 års historie om stemmeret og ligestilling. Informations Forlag. Udkom maj 2015. Bogen er skrevet på bestilling fra FOA.

PRESSEN SKREV:

Historien om Københavns Tjenestepigeforening genoplives i Dorthe Chakravartys indbydende bog.
Jyllands-Posten

Billedmaterialet er mere end fremragende, og de ledsagende tekster bidrager med de detaljer, der giver historien liv.
Politiken

… hendes bog er god at få forstand af, uanset om man er mand eller kvinde.
Kristligt Dagblad

Uundværlig til hylden med dansk kvindehistorie. Bogen kan anvendes til opgaver fra gymnasieniveau og op – og anbefales derfor til alle biblioteker.
Lektørudtalelse

De Danske Kvinders Historie er en undervisningsbog skrevet sammen med gymnasielærer Hanne Mortensen. Udkom 2014, Systime. Bogen er skrevet på bestilling fra Systime.

Selvforsynende på 1. sal er en personlig bog om at gøre det selv midt i byen. Det er en bog om at sy, strikke, sylte, bage, dyrke grønt og tænke sig om, inden man hvirvler udmattet om i forbrugsfesten. Udkom 2010. Udsolgt fra forlaget, Gyldendal.

Jeg sælger ikke selv bøgerne, men du er altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har en af mine bøger og gerne vil have den signeret.